Videougeplaner

Facebook

Jeg er i øjeblikket meget optaget af flipped classroom. I den forbindelse begyndte jeg at tænke over, hvordan jeg kunne gøre ugeplanen mere børnevenlig og informerende. Jeg kikkede mig lidt omkring på nettet og faldt over et par eksempler på videougeplaner. Herunder kan du se et eksempel på en af mine ugeplaner

Jeg laver mine ugeplaner i appen explain everything, som jeg synes er et godt og nemt værktøj at bruge til det udtryk jeg gerne vil have frem i mine videoer.

jeg er nogle gange blevet spurgt om det ikke tager meget tid. Med alt nyt tager det lidt ekstra tid i starten, men nu har jeg en skabelon, som jeg bruger hver gang – og det gør det nemt. Selve indtalingen tager 2-5 min efter hvor lang videoen bliver. Jeg synes min tid er givet godt ud, da jeg får positiv respons fra mine elever i 2. Klasse. Og som en, der så min video bemærkede, så vil det tage længere tid at skrive al den information jeg når at få med i videoen.

Du må meget gerne skrive en kommentar om hvad du synes om denne slags ugeplaner.

6 tanker om “Videougeplaner”

 1. Det lyder rigtigt spændende, Thomas. Jeg kan godt forestille mig, at eleverne selv vil være interesserede i at se ugeplanen, så det ikke er en ren voksenopgave. Lægger du den ud på intra sammen med den skrifttlige ugeplan? Hos os har vi ikke intra, men jeg bruger SMS meget til lektieangivelse, ting der skal huskes etc. Måske vil det opildne mine elever, hvis der er en lille video, de kan se.

  1. Tak for din kommentar Jette.
   På min arbejdsplads har vi adgang til skoletube, som er et lukket forum for skoler med abonnement. Her har jeg oprettet min egen kanal, som forældre og elever har adgang til. Efter ønske fra forældrene skriver jeg et link i ugeplanen på intra, som linker direkte til skoletubkanalen.
   Jeg prøvede med youtube, hvor man også kan lave lukket kanaler, men synes skoletube er langt letter at arbejde i.
   Det må være muligt at sende små videoer via SMS, og jeg tror bestemt eleverne synes det kunne være spændende. Videoer kan også bruges til at forklare, hvordan en opgave kan løses, så det vil være en god måde at lave lektiehjælp.

 2. Fed måde at lave ugeplan på. Jeg har ikke tænkt på video i forhold til ugeplan, men det vil jeg da også prøve nu. Tak fordi du deler 😉

  1. Tak Det er en god måde at formidle til elever. Havde dog lid udfordringer med at få forældrene til at tage dem til sig

  2. Tak for din kommentar. Held og lykke med dine videougeplaner. Håber du, eleverne og forældrene bliver glade for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *