Spil det egyptiske spil Senet

Facebook

Vil du prøve at spille et af verdens ældste brætspil med dine elever, så er muligheden her.

Jeg har et emne om Egypten i historie i min 3. klasse. I min søgning på nettet efter interessante emner om det gamle Egypten støtte jeg på brætspillet SENET.

Jeg kunne ikke finde nogle danske spilleregler, men en søgning på youtube gav resultat.

Jeg gik herefter i gang med at oversætte spillereglerne ud fra videoen.

Lidt om spillets historie:

Arkæologer fandt nogle tegninger og hieroglyffer af et spil i udgravningerne af en pyramide. Spillet er dateret til ca. 3.500 fvt. og menes at høre til et af verdens ældste brætspil.

Selve spillet er et bræt med 30 felter, hvoraf de 6 af dem er specielle felter der har rødder i den egyptiske opfattelse af livet og døden. Man spiller med 10 brikker – 5 til hver spiller. Man bruger flade pinde i stedet for terninger til at kaste med. Jeg vil anbefale ispinde. Den ene side af ispinden er mørk og den anden er lys.

Du kan downloade spilleplade og regler i PDF-format her SENET

God fornøjelse med spillet og skriv endelig en kommentar, hvis du skulle mangle oplysninger for at kunne spille spillet.

3 tanker om “Spil det egyptiske spil Senet”

 1. Hej Thomas Perch

  En masse spændende undervisning du deler – herligt. Jeg skal have om Egypten til næste skoleår, og synes ideen om Senet er helt ideel. Jeg kan ikke åbne PDF’en. Mon du vil sende den til mig?

  P.S. sjovt med fidget spinnerne. Det var faktisk dem, der fik mig videre.
  Mvh
  Lisbeth Gottenborg

 2. Hej Thomas
  Jeg kan heller ikke åbne pdf. Vi skal have et kæmpe skoleprojekt om Egypten og det kunne være sjovt at prøve at spille Senet.
  Mvh. Mette Svane

 3. Hej thomas
  Vi skal have en temauge om Ægypten og jeg er derfor meget interesseret i Senet spilleplader og regler, men kan ikke åbne PDF filen.
  Kan jeg mon finde den et andet sted?
  Mvh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *